De ce trebuie să merg la stomatolog

O vizită la medicul stomatolog de două ori pe an, chiar dacă aveţi dinţii şi gingiile sănătoase este necesară deoarece:
ü  Este posibil să existe o infecţie a cavităţii bucale sau o carie neobservată. Aceasta este detectată imediat, chiar la stadiul de debut şi poate fi remediată prin obturare. Astfel, se evită tratamentul de canal sau extracţia.

ü  Oricât de mult încerci să-ţi păstrezi dinţii sănătoşi nu poţi scăpa de bacterii, care vor creşte in zonele greu accesibile.

ü  În plus, este dificil să previi şi să elimini tartrul în totalitate.

ü  Afecţiunile gingivale şi cariile dentare se dezvoltă în timp, iar un consult de rutină la medicul stomatolog de două ori pe an, le pot trata imediat.

ü  Reprezintă o economie de timp şi de bani pe termen lung.

ü  Un control este mai eficient, mai plăcut şi mai ieftin decât un tratament stomatologic.

ü  Tratarea unui dinte dacă nu trebuie extras poate fi de 10 ori mai scumpă si presupune mai multe vizite, deci consum de bani şi de timp.

ü  Atitudinea radicală “îi scot şi pun implante” nu e deloc sănătoasă. Ca să nu mai spun că şi dinţii pe implante trebuie curăţaţi şi verificaţi chiar mai des decât cei naturali.

ü  Pentru un dinte extras, şi o extracţie nu e deloc plăcută, trebuie îmbrăcaţi alţi doi pentru a face o punte.  Pentru un implant dentar bun preţurile încep de la 500 Euro/dinte şi  presupune 5-6 vizite la stomatolog. E mai simplu să previi decât să tratezi, să mergi de 2 ori pe an la un control programat când nu te doare nimic, decât să ajungi în urgenţă cu dureri cumplite.

Ca de obicei alegerea îţi aparţine.

 

 

CENTRU MEDICAL DR NEAMTIU

ARAD, STR. POSADA NR. 50, AP. 1

TEL: 0746073788

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>