Ce este detartrajul?

Detartrajul este o manoperă prin care se realizează îndepărtarea plăcii bacteriene, a tartrului supragingival şi a tartrului subgingival de la nivelul suprafeţelor dentare naturale şi artificiale.
Cel mai des întâlnit este detartrajul cu ultrasunete care are o acţiune netraumatizantă pe dinţi şi gingii, e bine suportat şi nedureros.


Este foarte important ca rezultatul detartrajului să fie o suprafaţă perfect netedă, chiar lustruită pe care depunerea plăcii bacteriene şi a tartrului să nu fie favorizată. Acest rezultat se obţine, pe lângă periajul profesional cu paste abrazive speciale, gume de lustruit şi prin folosirea (Air-flow-lui) unui jet de apă şi bicarbonat de sodiu (prophy-jet), bine tolerat şi fără dureri care elimină şi ultimele resturi de tartru întârziind viitoarele depuneri.

Printr-o tehnică de periaj corectă, prin folosirea apei de gură şi a aţei dentare nu doar că se previne apariţia cariei dentare şi a parodontopatiei, dar se şi îngreunează apariţia plăcii bacteriene şi implicit a tartrului dentar.

Detartrajul este recomandat să se facă o dată la 3-4 luni de zile, deoarece placa bacteriană poate să producă boli gingivale importante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>