Boli luate de la dentist

Deşi în ultimii ani au existat o multitudine de campanii de educare a publicului, nici una dintre acestea nu a prezentat pericolul contaminării cu viruşi sau bacterii deosebit de periculoase în cabinetul stomatologic. Numeroase studii realizate au arătat că o mare parte dintre persoanele diagnosticate cu diverse boli (hepatita B şi C, HIV, tuberculoză, sifilis şi alte boli grave) au fost infectate în timpul vizitei la medicul dentist.

În plus, este important de ştiut faptul că în România doar 50% din cabinetele stomatologice respectă normele europene în materie de sterilizare a instrumentarului medical. Pentru a fi sigur de alegerea ta, optează pentru un cabinet medical ce respectă normele europene de sterilizare a instrumentelor medicale.

Cea mai sigură soluție de sterilizare a întregii aparaturi stomatologice este folosirea autoclavului.

CENTRU MEDICAL DR NEAMŢIU acordă importanță maximă siguranței pacientilor, sterilizarea fiind conform ultimelor norme UE. Instrumentarul după spălare şi dezinfecţie este sigilat înainte de sterilizare. O sterilizare exactă şi sigură depinde foarte mult şi de ambalarea sigură a materialului care urmează a fi sterilizat. Datorită particularităţii rolelor, a hârtiei şi a foliei de plastic, materialele rămân totalmente sterile şi după terminarea sterilizării. Sterilizarea se realizează cu un autoclav Domina Plus B Premium Line, care poate steriliza şi cele mai dificile materiale, cum ar fi cele cu cavităţi sau instrumentarul cu pori, îndeplineşte cele mai noi standarde internaţionale şi a trecut cele mai dificile teste de sterilizare (testul Bowi&Dick si Helix).

Toate etapele şi ciclurile de sterilizare sunt controlate de microprocesor, astfel se elimină riscul de eroare umană şi ajută la monitorizarea procesului de sterilizare.

În cadrul unei ședințe de tratament se folosesc numai pahare, ace, mănuși, măști, aspiratoare bucale, de unică folosință. Înainte de fiecare pacient, asistenta pregăteşte cabinetul, prin dezinfectarea tuturor suprafețelor de contact, a unitului dentar și a oricărui alt echipament. Cabinetul are pardoseală antibacteriană, pentru o protecție suplimentară a pacienților.

CENTRU MEDICAL DR NEAMTIU

ARAD, STR. POSADA NR. 50, AP. 1

TEL: 0746073788

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>