Albirea dentară

Se foloseşte în scopul obţinerii unei nuanţe mai deschise în cazul albirii dinţilor pătaţi sau coloraţi din diverse motive: alimente cu un conținut ridicat de coloranți, fumatul, băuturile carbogazoase, consumul de cafea, ceai negru și vin roșu. De aceea, tratamentul de albire a devenit astăzi o practică frecventă și unul dintre tratamentele cosmetice cele mai solicitate de către pacienți.

Există deja două metode consacrate prin care se poate realiza o albire profesională a dinţilor: prima dintre acestea presupune confecţionarea unor gutiere (dispozitive din plastic ce se mulează perfect pe arcada dentară) în care se va aplica, de către pacient, seara, înainte de culcare, o anumită cantitate dintr-un gel. Pacientul va dormi cu aceste gutiere, aplicate pe dinţi, timp de 5-7 zile, în funcţie de rezultatul ce se doreşte a fi obţinut. Dezavantajele sunt o durată mai mare comparativ cu albirea în cabinet şi rezultatele tratamentului nu apar instant.

Albirea dinților cu lampa de albit constă în 5 şedinţe cu o durată de 15 minute, iar avantajul este că la finalul ședinței dinții vor fi cu 1-2 nuanțe mai albi decât înainte. Dintre cele două tehnici, albirea cu lampa de albit este cea mai eficientă, având rezultate rapide, efectele de albire sunt văzute imediat și se mențin un timp îndelungat.

Ca orice tratament medical, albirea dentară presupune atât o serie de avantaje, dar și dezavantaje. Unul dintre cele mai importante avantaje ale albirii dentare este acela că, odată cu acest tratament, aspectul se va îmbunătăți, albirea dinților fiind modul perfect de reîmprospătare a imaginii. Un al doilea avantaj constă în faptul că persoana care apelează la un tratament de albire a dinților își va recăpăta încrederea în sine, se va simți confortabil atunci când va zâmbi, iar disconforul este minim. Există însă și câteva dezavantaje care diferă de la persoană la persoană: reacții adverse (sensibilitate crescută a dinților care va dispărea la sfârșitul tratamentului), inflamarea gingiei după procesul de albire (care va dispărea la finalul tratamentului de albire).

Pentru a păstra dinții albi, este recomandat ca tratamentul de albire a dinților să se realizeze o dată la 6-8 luni. Însă acest aspect diferă de la pacient la pacient în funcție de preferințele culinare și de obiceiuri cum ar fi fumatul sau consumul de cafea. Rezultatele obținute în urma tratamentului de albire se mențin pe o perioadă mai lungă de timp și procesul de albire se va repeta mai rar dacă se evită fumatul, consumul de băuturi carbogazoase și de alimente care au un conțiunut crescut de coloranți.

CENTRU MEDICAL DR NEAMTIU
ARAD, STR. POSADA NR. 50, AP. 1
TEL: 0746073788

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>